Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ptsldigital.ukm.my/jspui/handle/123456789/644842
Title: | Kebitaraan pengajian Melayu dari perspektif bahasa, sastera dan budaya |
Editors: | Muhd Norizam Jamian Muammar Ghaddafi Hanafiah Mohd Yuszaidy Mohd Yusoff |
Keywords: | Malay literature Language and languages Government publications -- Malaysia |
Issue Date: | 2023 |
Description: | BAB 1 Dinamika Pengajian Melayu Merentas Zaman oleh Muhd Norizam Jamian, Muammar Ghaddafi Hanafiah & Mohd Yuszaidy Mohd Yusoff -- BAB 2 Lakuan Bahasa dalam Komunikasi Kumpulan Kecil Pelajar oleh Nurul Afifah Adila Mohd Salleh & Maslida Yusof -- BAB 3 Wacana dalam Penulisan: Aspek Kohesi dan Koheren Berdasarkan Unsur Tautan oleh Rozita Mohamad Yuneh, Rahim Aman & Shahidi A. Hamid -- BAB 4 Fungsi Ujaran Generasi Z di Media Sosial sebagai Penggerak Komunikasi oleh Sarah Nur Najwa Mohd Nasir & Maslida Yusof -- BAB 5 Metafora Maritim dalam Peribahasa Melayu oleh Liliy Salwani Razali & Zubir Idris -- BAB 6 Bawang Putih Bawang Merah: Sebuah Cerita Rakyat yang Malar Segar di Nusantara oleh Muhd Norizam Jamian & Muhammad Irfan Waqiuddin Hasanudin -- BAB 7 Syair Kontemporari Perak-Johor: Satu Perbandingan Kepengarangan oleh Rosnani Ibrahim, Muammar Ghaddafi Hanafiah & Shaiful Bahri Md Radzi -- BAB 8 Sastera Remaja dan Propaganda Kerajaan oleh Zul Fadli Mohd Kamal, Muammar Ghaddafi Hanafiah & Shaiful Bahri Md Radzi -- BAB 9 Perubahan Sosiobudaya dalam Institusi Sosial Masyarakat Melanau di Mukah, Sarawak oleh Mohammad Husri Morni & Mohd Yuszaidy Mohd Yusoff -- BAB 10 Keris Tilik Penyakit dalam Rawatan Tradisional Melayu oleh Azlina Musa & Yusmilayati Yunos. |
ISBN: | 9786297547930 |
Pages: | 163 |
Publisher: | Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia |
Appears in Collections: | Buku Penerbit UKM |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Kebitaraan Pengajian Melayu dari Perspektif Bahasa, Sastera dan Budaya FINAL.pdf Restricted Access | 4.22 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.